Blog

Η χρονιά με αριθμούς

Η αγωνιστική περίοδος 2017 – 2018 ήταν εξαιρετική για τον ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟ, κάτι που αποτυπώνεται και στην στατιστική των πρωταθλητριών.

Ο ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ έδωσε είκοσι έξι (26) αγώνες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και πέτυχε είκοσι τρεις (23) νίκες (88,46%) και τρεις (3) ήττες.

Στη διάρκεια της χρονιάς χρησιμοποιήθηκαν είκοσι πέντε (25) αθλήτριες με την μικρότερη να είναι γεννημένη το 2004 και την μεγαλύτερη το 1983. Το απόλυτο των συμμετοχών (26/26) σημείωσαν δύο αθλήτριες, η Μαρίνα Ντουμάνι και η Αναστασία Σκεφαλέ.

Ένα από τα δυνατά όπλα της ομάδας ήταν το σερβίς, με τις πρωταθλήτριες να σερβίρουν με ποσοστό επιτυχίας 87,04% και κορυφαία σέρβερ τη Λένα Χριστοδούλου με 92,67%. Το δυνατό σερβίς έδωσε στην ομάδα 325 άσσους που μπορεί να μεταφραστεί σε δεκατρία (13) σετ από τα συνολικά εβδομήντα τρία (73) που κέρδισε η ομάδα σε όλη τη σεζόν! Κορυφαία σε αυτόν τον τομέα η Αναστασία Ντουμάνι με 54 άσσους.

Πολύ καλά ποσοστά εμφάνισε η ομάδα και σε υποδοχή (57,24%) και άμυνα (61,47%). Και στις δύο κατηγορίες κορυφαία σε απόλυτους αριθμούς ήταν η λίμπερο της ομάδας Λία Βαρδοπούλου με 178 υποδοχές και 141 άμυνες και σε ποσοστά η Αναστασία Σκεφαλέ με 63,07% στην υποδοχή και 70,27% στην άμυνα.

Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε η επίθεση της ομάδας αφού τελείωσε τη χρονιά με ποσοστό 36,34%. Τους περισσότερους πόντους πρόσφερε στην ομάδα η αρχηγός Πένυ Μασούρα με 215 (41,43%) ενώ σε ποσοστά πετυχημένων επιθέσεων καλύτερη ήταν η δεύτερη αρχηγός Αναστασία Ντουμάνι με 48,82%.

Δυνατές αποδείχτηκαν και στο μπλοκ οι παίκτριες του ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΥ με το πολύ καλό 48,81% επιτυχημένων μπλοκς. Στην κορυφή και εδώ η κεντρικός Αναστασία Ντουμάνι με 45 επιτυχημένα μπλοκς ενώ σε ποσοστά η έτερη κεντρικός Μάχη Σκλόπη με 60,00%.

Εξαιρετικά λειτούργησε για την ομάδα και η πάσα, αφού οι τέσσερις πασαδόροι που χρησιμοποιήθηκαν κατάφεραν να τελειώσουν την σεζόν με το πολύ υψηλό 61,53%. Κορυφαία στην κατηγορία η Αγγελική Δρίτσα με 63,58%.

Τέλος, η σελίδα μας, στους περίπου 11 μήνες της λειτουργίας της (8/7/2017 έως 27/5/2018) δέχτηκε 34.347 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 – 2018

ΣΥΝΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ 26 ΝΙΚΕΣ 23 ΗΤΤΕΣ 3
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΑΡΙΝΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙ 26 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΚΕΦΑΛΕ 26
ΣΕΡΒΙΣ 87,04% ΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 92,67%
ΑΣΣΟΙ 325 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙ 54
ΥΠΟΔΟΧΗ 57,24% ΛΙΑ ΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ 178 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΚΕΦΑΛΕ 63,07%
ΑΜΥΝΑ 61,47% ΛΙΑ ΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ 141 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΚΕΦΑΛΕ 70,27
ΕΠΙΘΕΣΗ 36,34% ΠΕΝΥ ΜΑΣΟΥΡΑ 215 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙ 48,82%
ΜΠΛΟΚ 48,81% ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙ 45 ΜΑΧΗ ΣΚΛΟΠΗ 60,00%
ΠΑΣΑ 61,53% ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΡΙΤΣΑ 63,58%

Να οι Πρωταθλήτριες!

Με μια επιβλητική εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος και νίκη με 3 – 0 επί του Γαλαξία Αδένδρου σφράγισαν τα κορίτσια μας την κατάκτηση του Πρωταθλήματος 2017 – 2018.

Το παιχνίδι φάνηκε από την αρχή ότι θα είναι μια γιορτή για τις Πρωταθλήτριες και έτσι ακριβώς εξελίχθηκε, με τον Γαλαξία να συμμετέχει παίζοντας όμορφο βόλεϊ και κερδίζοντας πολλές φορές το χειροκρότημα των φιλάθλων στη Σάλα «Γεννηματά».

Στο τέλος του παιχνιδιού τα κορίτσια του Παναθλητικού πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του τίτλου, κάνοντας μια πρόβα ενόψει της επίσημης απονομής το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο του Μακεδονικού.

Τα σετ: 25 – 06, 25 – 14, 25 – 16

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Στράτος Μπίλλης): Λια Βαρδοπούλου (λ), Αγγελική Δρίτσα, Στέλλα Δόντσιου, Ανδριάνα Ιασωνίδου (λ), Χρύσα Καρακωνσταντή, Χριστίνα Μαντίκα, Πένυ Μασούρα (Α), Αναστασία Ντουμάνη, Μαρίνα Ντουμάνη, Ναυσικά Ουργαντζίδου, Πηνελόπη Παναγιωτίδου, Αναστασία Σκεφαλέ, Ανδρομάχη Σκλόπη, Ελένη Χριστοδούλου

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Νίκη και στην Πυλαία

Στην Πυλαία έκαναν το προτελευταίο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου οι γυναίκες του Παναθλητικού, επικρατώντας του Εθνικού με 1 – 3.

Πιο δύσκολο απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ αποδείχτηκε το παιχνίδι στο ΔΑΚ Πυλαίας, αφού η ομάδα του Εθνικού έδειχνε αποφασισμένη να δυσκολέψει τις πρωτοπόρους του Πρωταθλήματος και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Πόντο πόντο κύλησαν τα δύο πρώτα σετ με τον Παναθλητικό να εκμεταλλεύεται την εμπειρία και τις ικανότητες των παικτριών του και να προηγείται με 0 – 2. Για να γίνει όμως αυτό χρειάστηκε στο δεύτερο σετ να γυρίσει από την «κόλαση» αφού είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 24 – 22!

Στο τρίτο σετ και παρά τον τραυματισμό και την αποχώρηση της πασαδόρου του, ο Εθνικός ήταν καλύτερος και κατάφερε να μειώσει σε 1 – 2. Αυτό ήταν που φάνηκε να αφυπνίζει τις παίκτριες του Παναθλητικού που μπήκαν δυνατά στο τέταρτο σετ, προηγήθηκαν με 0 – 9 και δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο, για να φτάσουν στην τελική νίκη και να χρειάζονται πια μόνο δύο σετ στον τελευταίο αγώνα τους για να στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλήτριες.

Τα σετ: 20 – 25, 24 – 26, 25 – 18, 18 – 25

Διαιτητής: Λιοτόπουλος

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Στράτος Μπίλλης): Λια Βαρδοπούλου (λ), Αγγελική Δρίτσα, Στέλλα Δόντσιου, Ανδριάνα Ιασωνίδου (λ), Μαριλού Καπλάνογλου, Χρύσα Καρακωνσταντή, Χριστίνα Μαντίκα, Αναστασία Ντουμάνη (Α), Μαρίνα Ντουμάνη, Ναυσικά Ουργαντζίδου, Πηνελόπη Παναγιωτίδου, Αναστασία Σκεφαλέ, Ανδρομάχη Σκλόπη, Ελένη Χριστοδούλου

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο τίτλος στα χέρια τους!

Νίκη τίτλου και οριστικοποίηση της ανόδου για τις γυναίκες του Παναθλητικού στο ντέρμπι με την Ακαδημία Όλυμπος.

Σε ένα παιχνίδι που θα έκρινε τον Πρωταθλητή, αφού η άνοδος, ουσιαστικά, είχε κριθεί και για τους δύο πολύ νωρίτερα, τα κορίτσια του Παναθλητικού μπήκαν από την αρχή δυνατά θέλοντας να δείξουν ποιος είναι το «αφεντικό» και του αγώνα αλλά και της κατηγορίας!

Τα δύο πρώτα σετ εξελίχθηκαν σε περίπατο για τον Παναθλητικό αφού ο Όλυμπος έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει στον καταιγιστικό ρυθμό των γηπεδούχων. Στο τρίτο σετ τα πράγματα άλλαξαν με τον Παναθλητικό να χαλαρώνει και να το πληρώνει δίνοντας την ευκαιρία στον Όλυμπο να μειώσει σε 2 – 1.

Η μείωση του σκορ και η συνεχιζόμενη χαλάρωση του Παναθλητικού έκαναν το τέταρτο σετ πραγματικό ντέρμπι! Ο Παναθλητικός προηγήθηκε 6 – 0 αλλά στη συνέχεια βρέθηκε να χάνει 11 – 13 με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο πόντο μέχρι το 19 – 19 όταν ο Παναθλητικός ξέφυγε με 23 – 19. Ο Όλυμπος επέστρεψε και πάλι και χρειάστηκε να μιλήσει το πάθος και η εμπειρία των κοριτσιών μας για να τελειώσει το σετ με 25 – 23 και να αγκαλιάσουν τον τίτλο δύο αγωνιστικές πριν το τέλος!

Τα σετ: 25 – 14, 25 – 11, 18 – 25, 25 – 23

Διαιτητής: Σταυριανίδης

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Στράτος Μπίλλης): Λια Βαρδοπούλου (λ), Αγγελική Δρίτσα, Στέλλα Δόντσιου, Ανδριάνα Ιασωνίδου (λ), Χρύσα Καρακωνσταντή, Πένυ Μασούρα (Α), Αναστασία Ντουμάνη, Μαρίνα Ντουμάνη, Ναυσικά Ουργαντζίδου, Πηνελόπη Παναγιωτίδου, Αναστασία Σκεφαλέ, Ανδρομάχη Σκλόπη, Ελένη Χριστοδούλου

Και τώρα οι δυο τους!

Ευκαιρία για δοκιμές σε σχήματα και συστήματα αποτέλεσε για τον Στράτο Μπίλλη το εξ αναβολής παιχνίδι με τον ουραγό Ζέφυρο, ενόψει του ντέρμπι τίτλου με τον Όλυμπο την Κυριακή.

Κάνοντας αλλαγές σε θέσεις και δίνοντας χρόνο σε παίκτριες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ, ο Παναθλητικός έδωσε την ευκαιρία στον Ζέφυρο να παραμένει στο παιχνίδι και να διεκδικεί μέχρι τέλους τα δύο πρώτα σετ. Στο τρίτο σετ ο κόουτς Μπίλλης είδε τα σχέδιά του να αποδίδουν, την ομάδα να βρίσκει ρυθμό και να επικρατεί εύκολα με 10 – 25 τελειώνοντας το παιχνίδι χωρίς εκπλήξεις.

Μετά και από αυτή τη νίκη, φαίνεται ότι το παιχνίδι της Κυριακής στη σάλα «Γεννηματά» θα είναι αυτό που θα κρίνει και τον πρωταθλητή της κατηγορίας.

Τα σετ: 20 – 25, 23 – 25, 10 – 25

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Στράτος Μπίλλης): Λια Βαρδοπούλου (λ), Αγγελική Δρίτσα, Στέλλα Δόντσιου, Ανδριάνα Ιασωνίδου (λ), Χρύσα Καρακωνσταντή, Χριστίνα Μαντίκα, Πένυ Μασούρα (Α), Αναστασία Ντουμάνη, Μαρίνα Ντουμάνη, Ναυσικά Ουργαντζίδου, Πηνελόπη Παναγιωτίδου, Αναστασία Σκεφαλέ, Ανδρομάχη Σκλόπη, Ελένη Χριστοδούλου

Νίκη ανόδου

Παίζοντας όμορφο βόλεϊ οι γυναίκες του Παναθλητικού εξασφάλισαν, ουσιαστικά, την άνοδο, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του Πρωταθλήματος και τώρα θα διεκδικήσουν των τίτλο του Πρωταθλητή στο παιχνίδι με τον Όλυμπο.

Μόνο στο πρώτο σετ ο Μακεδονικός έδειξε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα, αφού μετά το δυνατό ξεκίνημα των κοριτσιών μας βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με πέντε πόντους, αναγκάζοντας τον Στράτο Μπίλλη να πάρει τα δύο τάιμ άουτ του και να διορθώσει τα πράγματα, τελειώνοντας το σετ με 25 – 23.

Στα δύο επόμενα σετ η ομάδα μας μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να το τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και τα κατάφερε! Τα κορίτσια του Μακεδονικού σε κανένα σημείο δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Παναθλητικού και μοιραία οδηγήθηκαν στην ήττα που περιορίζει σημαντικά τις ελπίδες τους για άνοδο.

Τα σετ: 25 – 23, 25 – 11, 25 – 12

Διαιτητής: Κακάτσιου

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Στράτος Μπίλλης): Λια Βαρδοπούλου (λ), Αγγελική Δρίτσα, Στέλλα Δόντσιου, Ανδριάνα Ιασωνίδου (λ), Μαριλού Καπλάνογλου, Χριστίνα Μαντίκα, Πένυ Μασούρα (Α), Αναστασία Ντουμάνη, Μαρίνα Ντουμάνη, Ναυσικά Ουργαντζίδου, Πηνελόπη Παναγιωτίδου, Αναστασία Σκεφαλέ, Ανδρομάχη Σκλόπη, Ελένη Χριστοδούλου

3 Χ 3 εκτός έδρας

Με ένα σερί τριών νικών και 9 – 0 σετ ολοκλήρωσαν οι γυναίκες τη σειρά των τριών εκτός έδρας αγώνων με τους οποίους τελείωσε ο πρώτος γύρος και άρχισε ο δεύτερος .

Το παιχνίδι στην Ιωνία ξεκίνησε άσχημα για την ομάδα μας που μπήκε χαλαρά και βρέθηκε να χάνει με 5 – 0 και 12 – 3… Στο σημείο εκείνο, και μετά από δύο τάιμ άουτ και τις αλλαγές του Στράτου Μπίλλη, ο Παναθλητικός παρουσίασε το καλό του πρόσωπο και τελείωσε το σετ με 15 – 25.

Τα δύο επόμενα σετ κύλησαν χωρίς προβλήματα για την ομάδα μας που έφτασε τελικά σε μια εύκολη νίκη με 0 – 3.

Τα σετ: 15 – 25, 13 – 25, 15 – 25

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Στράτος Μπίλλης): Λια Βαρδοπούλου (λ), Αγγελική Δρίτσα, Στέλλα Δόντσιου, Ανδριάνα Ιασωνίδου (λ), Πένυ Μασούρα (Α), Αναστασία Ντουμάνη, Μαρίνα Ντουμάνη, Ναυσικά Ουργαντζίδου, Πηνελόπη Παναγιωτίδου, Αναστασία Σκεφαλέ, Ανδρομάχη Σκλόπη, Ελένη Χριστοδούλου

Επιστροφή στις νίκες

Επιστροφή στις νίκες μετά την κακή παρένθεση απέναντι στον Όλυμπο για την ομάδα των γυναικών.

Κάνοντας πολλές δοκιμές και με τέσσερις κορασίδες στη σύνθεσή της η ομάδα του Στράτου Μπίλλη αιφνιδιάστηκε στο πρώτο σετ από τον Εθνικό Πυλαίας και βρέθηκε να χάνει με 0 – 1. Στη συνέχεια όμως, τα κορίτσια του Παναθλητικού με βελτιωμένη υποδοχή και επίθεση, δεν επέτρεψαν στις αντιπάλους τους να ελπίσουν σε κάτι περισσότερο.

Τα σετ: 23 – 25, 25 – 11, 25 – 20, 25 – 17

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Στράτος Μπίλλης): Αγγελική Δρίτσα, Ανδριάνα Ιασωνίδου (λ), Μαριλού Καπλάνογλου (λ), Νικολέτα Κουσαγιαννίδου, Χριστίνα Μαντίκα, Πένυ Μασούρα (Α), Φανή Μπιτοπούλου, Αναστασία Ντουμάνη, Μαρίνα Ντουμάνη, Ναυσικά Ουργαντζίδου, Πηνελόπη Παναγιωτίδου, Αναστασία Σκεφαλέ, Ανδρομάχη Σκλόπη, Θεοδώρα Χριστοδούλου

 

Χάρισαν ένα σετ

Τα εύκολα δύσκολα πήγαν να κάνουν οι γυναίκες που αιφνιδιάστηκαν και βρέθηκαν να χάνουν 0 – 1 από τον τελευταίο στην βαθμολογία Ζέφυρο! Μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει η μεγαλύτερη έκπληξη, αφού και στο δεύτερο σετ οι κοπέλες του Ζέφυρου κόντραραν στα ίσια το παιχνίδι και καρδιοχτύπησαν τις πρωτοπόρες.

Αφού ισοφάρισε και μετά ο Παναθλητικός έδειξε να συνέρχεται και το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε χωρίς άλλες εκπλήξεις και κατέληξε σε εύκολη, τελικά, νίκη με 3 – 1.

Τα σετ: 24 – 26, 25 – 22, 25 – 17, 25 – 17

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Στράτος Μπίλλης): Στέλλα Δόντσιου, Αγγελική Δρίτσα, Ανδριάνα Ιασωνίδου (λ), Χρύσα Καρακωνσταντή, Νικολέτα Κουσαγιαννίδου, Χριστίνα Μαντίκα, Πένυ Μασούρα (Α), Αγγελική Μαύρου (λ), Αναστασία Ντουμάνη, Μαρίνα Ντουμάνη, Πηνελόπη Παναγιωτίδου, Αναστασία Σκεφαλέ, Ανδρομάχη Σκλόπη, Ελένη Χριστοδούλου

Πάτησε κορυφή

Καθαρή νίκη με 3 – 1 πέτυχε στο κλειστό του Μακεδονικού η ομάδα των γυναικών για την τρίτη αγωνιστική του Ομίλου Ανόδου. Με τη νίκη αυτή, επί του πρωτοπόρου μέχρι χθες Μακεδονικού, ο Παναθλητικός πάτησε στην κορυφή του ομίλου.

Τα κορίτσια του Παναθλητικού έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους τελειώνοντας το πρώτο σετ με 25 – 13.

Στο δεύτερο σετ μια σειρά από λάθη έδωσαν την ευκαιρία στον Μακεδονικό να ισοφαρίσει αλλά μόνο προσωρινά. Η συνέχεια ανήκει στον Παναθλητικό που «καθάρισε» εύκολα και το τρίτο σετ, ενώ στο τέταρτο η ανωτερότητα των κοριτσιών μας δεν επέτρεψε στον Μακεδονικό να κάνει την έκπληξη.

Τα σετ: 13 – 25, 25 – 21, 18 – 25, 22 – 25

Διαιτητής: Τοσουνίδης

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Στράτος Μπίλλης): Λία Βαρδοπούλου (λ), Ανδριάνα Ιασωνίδου (λ), Χρύσα Καρακωνσταντή, Νικολέτα Κουσαγιαννίδου, Χριστίνα Μαντίκα, Πένυ Μασούρα (Α), Φανή Μπιτοπούλου, Αναστασία Ντουμάνη, Μαρίνα Ντουμάνη, Ναυσικά Ουργαντζίδου, Πηνελόπη Παναγιωτίδου, Αναστασία Σκεφαλέ, Ανδρομάχη Σκλόπη, Ελένη Χριστοδούλου

Πηγή βίντεο: http://www.makedonikosvolley.com/